Weergaven:
VRAAGSTELLING: Welke rapporten laten wat zien bij het gebruik van een combiterminal?
 
Met het in gebruik nemen van een combiterminal zal er ook iets veranderen in het rapporteren vanuit unTill of de terminal. Doordat elke betaling van de terminal vanuit unTill aangestuurd wordt zullen de rapportages vanuit unTill leidend zijn. Veelal hebben deze terminals ook geen printer meer om de dag afsluiting mee uit te draaien. Deze beschouwen wij ook niet meer als noodzakelijk.

Wij adviseren bij het gebruik van een combiterminal om niet meer los te pinnen. Hierdoor ontstaat er namelijk een slecht inzicht in de geldstromen en zijn de rapportages vanuit unTill niet meer sluitend. Applicaties zoals Paystart van CCV worden dus afgeraden te gebruiken.
 
A. F01 Omzet rapport
Op het F01 omzet rapport zien we de omzet op een dag. Onder het kopje betaling specificatie zien de we betalingswijzen en betalingswijzen per werknemer.
De betalingswijzen zijn opgesplitst in de gekoppelde grootboeknummers/namen. Bij betalingswijzen per werknemer is ook de fooi op hotel en fooi op terminal zichtbaar. De reguliere fooi is met de contante betaalwijze verrekend.
 
B. F02 Kelner rapport
Op het F02 kelner rapport zien we de betaling specificatie per geselecteerde medewerker. Hier zien we de betalingswijzen, afdracht en een overzicht van rekeningen (in het voorbeeld inclusief contant).
Voor de kelner is het niet belangrijk met wat voor kaart type er betaald is, hier word dan ook de betaalwijze weergegeven (in het voorbeeld EFT_Adyen).
Het enige wat van belang is voor de kelner is het totaal contant af te dragen bedrag. De reguliere fooi is hier al in de contante betalingswijze verrekend. Op het rapport staat nog de eventuele Hotel en EFT fooi.

 
C. F08 Fooi kaartbetalingen
Om de fooi of betalingen te controleren kunt u het F08 fooi kaartbetalingen rapportage gebruiken. Hierop ziet u alle nota’s van de geselecteerde dag/gebruiker. De betaalwijze/kaart type, het totaal van de nota, het bedrag wat er betaald is en de fooi die eventueel verkregen is.

Er zijn 3 soorten fooi:

- Reguliere fooi
Dit is fooi waarbij er via unTill een over bedrag naar de terminal is gestuurd. Hier zal in het rapport een negatief bedrag cash tegenover staan, zodat de afdracht klopt. Dit word over 3 regels weergegeven.

- Overtip op automaat
Dit is fooi waarbij er via de betaalapp fooi is gegeven. Denk aan tip op terminal van Adyen. Dit word op dezelfde regel weergegeven.

- Tip op hotel
Dit is wanneer er een over bedrag op hotel is geboekt en dit word beschouwd als fooi. Dit word op dezelfde regel weergegeven.