Weergaven:
Vraagstelling: Hoe stel ik een minimale leeftijdsvraag voor een artikel in vanuit de backoffice?
 
In unTill is het mogelijk om een leeftijdsgroep aan te maken en te koppelen aan een geheel departement of specifiek artikel. Afhankelijk van de ingestelde minimale leeftijd zal bij het aanslaan van een gekoppeld artikel een minimale geboortedatum worden getoond. Deze melding is te bevestigen of te annuleren. Handig om bijvoorbeeld de minimale leeftijd van 18 jaar te kunnen controleren bij het verkopen van alcoholische dranken. 
 
Dit kennisitem bestaat uit een viertal onderdelen:
- Aanmaken van een leeftijdsgroep
- Koppelen van een leeftijdsgroep aan een geheel departement
- Koppelen van een leeftijdsgroep aan een los artikel
- Resultaat in de kassa
 
Aanmaken van een leeftijdsgroep
Navigeer in de backoffice naar <Algemene data><Algemeen><Leeftijdsgroepen>
 
 
Om een nieuwe leeftijdsgroep aan te maken drukt je op de knop "Nieuw" Lins bovenin. In het volgende venster voeg je een naam, een omschrijving en het aantal jaren waarop de controle plaats dient te vinden. In onderstaande voorbeeld is er een lijftijdsgroep aangemaakt voor minimaal 18 jaar met de omschrijving "NIX 18"
 
 
 
Koppelen van een leeftijdsgroep aan een geheel departement
Om de eerder aangemaakte leeftijdsgroep te koppelen aan een geheel departement, navigeer je naar <Algemene data><Restaurant><Product><Departementen>. Selecteer in het departementen overzicht het departement waarvoor je de leeftijdsgroep wilt instellen. 
 
 
 
Binnen een departement kun je onder tabblad "4 beheer" een leeftijdsgroep selecteren. De minimale leeftijdsvraag zal gekoppeld worden aan alle artikelen binnen dit departement. 
 
 
 
Koppelen van een leeftijdsgroep aan een los artikel
Om de eerder aangemaakte leeftijdsgroep te koppelen aan een enkel artikel, navigeer je naar <Algemene data><Restaurant><Product><Artikelen>. Selecteer in het volgende overzicht het artikel waaraan je de leeftijdsgroep wilt koppelen.
 
 
 
Navigeer binnen het artikel naar tabblad "6 Beheer". Onder het kopje Leeftijd kun je de gewenste leeftijdsgroep voor dit artikel instellen. Bij het aanslaan van dit artikel zal de minimale leeftijdsvraag worden weergegeven.
 
 
 
Resultaat in de kassa
Bij het aanslaan van een "Tapbier Fluitje" zal de volgende vraag in beeld worden getoond. Deze is te bevestigen of te negeren met de "Ja" en "Nee" knop. Wanneer de vraag eenmaal is geaccepteerd word deze vraag bij de volgende drankjes niet meet getoond.
 
 
Support
Heb je nog ergens hulp bij nodig? Via ons support formulier op www.adnamics.nl/support, kun je gemakkelijk je wijzigingsverzoek of vraag indienen.
Kritieke situatie waardoor werken met de kassa niet mogelijk is? Bel support via 088 – 203 21 00. Adnamics is 24/7 bereikbaar.