Weergaven:
VRAAGSTELLING: Hoe stel ik artikelmaten voor een artikel in vanuit de backoffice?
 
In unTill is het mogelijk om een artikelmaat in te stellen voor een artikel. Handig wanneer je meerdere groottes van hetzelfde artikel verkoopt. Hierdoor hoef je niet meer verschillende artikelen aan te maken, maar kan dit worden aangeslagen vanuit één artikel. Wanneer je bijvoorbeeld een milkshake aanslaat krijg je de keuze of dit een Kleine/Middel/Grote milkshake mag zijn. Aan de hand van de keuze zal de naam en de prijs van het artikel worden aangepast.

Dit kennisitem bestaat uit een viertal onderdelen
- Aanmaken van een artikelmaat
- Toevoegen van een artikelmaat aan een artikel
- Weergave op de kassa
- Weergave in de rapportages

 
Aanmaken van een artikelmaat
1. Om een nieuwe artikelmaat aan te maken navigeer je naar <Restaurant><Product><Artikelmaten>.
 

2. Maak een nieuwe artikelmaat aan

 

3. Geef de artikelmaat een naam en voeg de verschillende mogelijke maten los van elkaar hier aan toe. Bijvoorbeeld: Klein - Middel - Groot. Wanneer dit is gelukt druk je op "Ok".

 

Toevoegen van een artikelmaat aan een artikel
1. Om een artikelmaat toe te voegen aan een artikel navigeer ja naar <Restaurant><Product><Artikelen>. Open hierin het artikel waaraan je de artikelmaat wilt toevoegen.
 
2. Selecteer onder de "Artikelmaat" de artikelmaat die je voor dit artikel wilt instellen. 
 
3. De artikelmaat is nu gekoppeld aan het artikel. Selecteer het prijsniveau waar je de prijs per artikelmaat van wilt instellen.
 
4. In het volgende scherm kun je de prijs per "grote" instellen. Bijvoorbeeld: Klein - Middel - Groot. Als dit is gelukt druk je op "Ok".
- Indien je gebruik maakt van verschillende prijsniveaus dien je de prijs van de maat voor elk prijsniveau aan te passen.
 
 
Weergave op de kassa
Wanneer er voor een artikel een artikelmaat is ingesteld wordt er bij het aanslaan van het artikel om de maat gevraagd. Afhankelijk van de artikelmaat die je geselecteerd hebt zal de prijs van het artikel worden aangepast.
 
Weergave in de rapportages
Wanneer er voor een artikel een artikelmaat is ingesteld worden de verschillende maten apart weergegeven op je rapportage. Bijvoorbeeld: Klein - Middel - Groot. 
 
Kosteloze E-learnings
Om je kennis en kunde van unTill® op peil te houden, heeft Adnamics speciaal voor jou kosteloze E-learnings ter beschikking gesteld. 
Maak hiervoor op https://www.adnamics.nl/e-learning eenvoudig een account aan.