VRAAGSTELLING: Hoe waardeer ik cadeaubonnen van Piggy op, en hoe gebruik ik deze cadeaubonnen als betaalwijze?

Opwaarderen van een cadeaubon
In de volgende stappen leer je hoe je Piggy cadeaubonnen opwaardeert via de kassa. Een vereiste is dat je een fysieke cadeaubon gebruikt. Dit is niet mogelijk met digitale cadeaubonnen (wanneer de gast deze bijvoorbeeld per mail heeft ontvangen). Hou de fysieke cadeaubon gereed.

1. Op het startscherm van de plattegrond, klik op het icoontje ‘Gift Card’ of ‘Cadeaubon’.

2. In het daarop volgende scherm, selecteer ‘Opwaarderen pas’. Selecteer ‘Opvragen saldo’ als je eerst het saldo van de cadeaubon wilt weten.

3. Voer het bedrag in waarmee je de pas wilt opwaarderen. Selecteer vervolgens de betaalwijze waarmee je dit wilt doen.

4. Scan de QR-code van de betreffende cadeau kaart, of voer de code hiervan handmatig in en druk op ‘Bevestig’.

5. De kaart is opgewaardeerd. Dit is tevens zichtbaar in het ‘hoofdscherm’ van de cadeau kaarten. Tevens komt er een bon van de opwaardering uit de kassaprinter.
Om de opwaardering te annuleren/corrigeren, selecteer ‘Corrigeren pas/bon’ en scan de code of voer deze handmatig in.

Afrekenen met een cadeaubon op de kassa
Uiteraard moet er ook afgerekend worden met deze cadeau kaarten. In de volgende stappen lees je hoe je dit kan doen op zowel de kassa als op de handheld.

1. Selecteer ‘Betalen’ op het Orderscherm van de kassa. Selecteer vervolgens de betaalwijze ‘Gift Card’ of ‘Cadeaubon’.

2. Scan de QR-code van de betreffende cadeau kaart, of voer de code hiervan handmatig in en druk op ‘Bevestig’.
De tafel is nu afgerekend, of deels betaald, met de cadeaubon.

Afrekenen met een cadeaubon op een handheld
1. Selecteer ‘Betalen’ op het Orderscherm van de handheld. Selecteer vervolgens de betaalwijze ‘Gift Card’ of ‘Cadeaubon’.

2. Selecteer ‘Betalen’ op het Orderscherm van de handheld. Selecteer vervolgens de betaalwijze ‘Gift Card’ of ‘Cadeaubon’.

3. In het daarop volgende scherm zie je het saldo van de cadeau kaart en het te betalen bedrag. Bevestig of annuleer de betaling met de cadeaubon.