Weergaven:
VRAAGSTELLING: Hoe waardeer ik cadeaubonnen van Gifty op, en hoe gebruik ik deze cadeaubonnen als betaalwijze?
 

Opwaarderen van een cadeaubon
In de volgende stappen leer je hoe je Gifty cadeaubonnen opwaardeert via de kassa. Een vereiste is dat je een fysieke en lege cadeaubon gebruikt. Dit is niet mogelijk met digitale cadeaubonnen (wanneer de gast deze bijvoorbeeld per mail heeft ontvangen). Hou de fysieke cadeaubon gereed.

1. Op het startscherm van de plattegrond, klik op het icoontje ‘Gift Card’ of ‘Cadeaubon’.
 
 
 
2. In het daarop volgende scherm, selecteer ‘Opwaarderen pas’. Selecteer ‘Opvragen saldo’ als je eerst het saldo van de cadeaubon wilt weten.
 
 
 
3. Voer het bedrag in waarmee je de pas wilt opwaarderen. Selecteer vervolgens de betaalwijze waarmee je dit wilt doen.
 
 
 
4. Scan de QR-code van de betreffende cadeau kaart, of voer de code hiervan handmatig in en druk op ‘Bevestig’. Indien je voor een PIN-betaling hebt gekozen en er is sprake van een gekoppelde pinautomaat, zal de betaling worden gestart op de PIN-terminal. Indien voor betaalwijze 'Cash' is gekozen zal de kassalade openen.
 
 
 
5. De kaart is opgewaardeerd. Dit is tevens zichtbaar in het ‘hoofdscherm’ van de cadeau kaarten. Tevens komt er een bon van de opwaardering uit de kassaprinter.
 
 
 

Afrekenen met een cadeaubon op de kassa
Uiteraard moet er ook afgerekend worden met deze cadeau kaarten. In de volgende stappen lees je hoe je dit kan doen op zowel de kassa als op de handheld.

1. Selecteer ‘Betalen’ op het Orderscherm van de kassa. Selecteer vervolgens de betaalwijze ‘Gift Card’ of ‘Cadeaubon’.

 
 
2. Scan de QR-code van de betreffende cadeau kaart, of voer de code hiervan handmatig in en druk op ‘Bevestig’.
De tafel is nu afgerekend, of deels betaald, met de cadeaubon.
 
 
 
 
Afrekenen met een cadeaubon op een handheld
1. Selecteer ‘Betalen’ op het Orderscherm van de handheld. Selecteer vervolgens de betaalwijze ‘Gift Card’ of ‘Cadeaubon’.
 
 
2. Selecteer ‘Betalen’ op het Orderscherm van de handheld. Selecteer vervolgens de betaalwijze ‘Gift Card’ of ‘Cadeaubon’.
 
 
3. In het daarop volgende scherm zie je het saldo van de cadeau kaart en het te betalen bedrag. Bevestig of annuleer de betaling met de cadeaubon.
 
 
Heropenen van een betaling met cadeaubon Gifty
 
Om een betaling met een Gifty cadeaubon te heropenen/corrigeren, ga je naar het Controle-scherm van unTill. Heropen vervolgens de rekening met één van onderstaande knoppen.
 
 
Vervolgens dien je een lege (nieuwe) cadeaubon te scannen waar het reeds betaalde bedrag weer op wordt teruggestort. De nieuwe cadeaubon wordt gemarkeerd als "promotioneel / gratis weggeven". Zo kun je in jouw Gifty dashboard eenvoudig filteren op cadeaubonnen die opnieuw uitgegeven worden.
 
Cadeaubon verlengen
 
Het is mogelijk om reeds verlopen cadeaukaarten alsnog te kunnen ontvangen. Dit zal een vraag zijn zodra je de cadeaubon gebruikt bij het betalen van een rekening.
 
Wil je gebruikmaken van deze functie? Vraag jouw contactpersoon bij Gifty dan de "Coulanceregeling voor vervallen cadeaubonnen" te activeren.